mat

químic (51)
plàstic i cautxú (34)
paper i cartró (14)
metall (12)
orgànics animals i vegetals (23)
fusta i biomassa (23)
inorgànics i vidre (9)
tèxtil i pell (13)
Aigües industrials: Salines, de procés, residuals i/o depurades (3)
Fangs EDAR/EDARi (1)
Altres (17)

+De subproductes.com a residuorecurso.com

La Borsa de Subproductes de Catalunya (BSC), servei gratuït on line ofert conjuntament pel Consell de Cambres de Comerç de Catalunya i l’Agència de Residus de Catalunya, s’ha renovat per tal de millorar les prestacions als usuaris i adaptar-se a les novetats en el camp de la gestió de residus, tot mantenint les funcions per a les quals es va crear originalment:

• Facilitar la reutilització i el reciclatge dels residus.
• Posar en contacte oferents i demandants del sector industrial.
• Evitar el tractament i l’eliminació final dels residus.
• Reduir les despeses mediambientals de les empreses.

La Borsa de Subproductes aposta per una concepció del residu com a recurs i font de matèries primeres secundàries, elements clau en la transició cap a un model d’economia circular. Tenint en compte aquesta concepció del residu com a recurs, neix, l’any 2015, la nova eina www.residurecurso.cat (Borsa de Subproductes i matèries primeres de Catalunya).

El ventall de materials demandats i oferts al marketplace s’ha ampliat, i es poden anunciar tota mena de recursos, independentment de si són l’objecte principal o secundari del procés de producció. Per aquest motiu, la tipologia d’anunci inclou categories per a residus procedents de processos de producció, restes d’existències, necessitats de matèries primeres, maquinària, envasos, mobiliari i altres objectes, així com la categoria de fi de condició de residu i la de subproducte.

A l’hora de publicar un anunci, tant d’oferta com de demanda, ens trobem amb tots aquells camps necessaris per fer una descripció completa de la substància, l’objecte o el material que volem publicar, així com fotos. D’aquesta manera, es permet a l’usuari identificar ràpidament si l’anunci li interessa.

Per millorar les prestacions dels usuaris també s’incorpora una eina que permet filtrar els anuncis segons la distància, facilitant així la tasca de cerca. D’altra banda, s’inclou un servei de missatgeria intern, que permet el contacte entre empreses i agilitza el procés de negociació i de tancament d’acords entre interessats.

La nova plataforma permet el registre de dos tipus d’usuaris, bàsics i avançats. A continuació es mostren les prestacions de cada un d’ells:cat 1Ens hem preparat per créixer i respondre al nostre compromís amb els usuaris, per això ens esforçarem, el 2016, per incorporar més anuncis i empreses, i per ampliar la col·laboració amb empreses i institucions per abordar més casos pràctics i dur a terme més activitats.