mat

químic (62)
plàstic i cautxú (37)
paper i cartró (16)
metall (13)
orgànics animals i vegetals (24)
fusta i biomassa (18)
inorgànics i vidre (11)
tèxtil i pell (13)
Aigües industrials: Salines, de procés, residuals i/o depurades (6)
Fangs EDAR/EDARi (2)
Altres (20)

+Greixos vegetals de la fabricació de productes farmacèutics de base com a primera matèria per a la indústria química

EUROMED SA és un productor capdavanter d'extractes estandarditzats d'herbes i principis actius naturals per a la indústria farmacèutica, la indústria alimentària i les indústries de cosmètics. Alguns dels productes fabricats per EUROMED, SA són l'extracte de valeriana, extracte de ginkgo, extracte de ginseng i extracte de llavor de raïm entre d'altres.

El procés de producció del qual s'obté el subproducte consisteix en l'extracció dels principis actius de les plantes vegetals amb dissolvent. Una vegada feta l'extracció, s'obté una fase de la qual s'elimina el dissolvent, que posteriorment es decanta per treure la major part de l'aigua i poder obtenir el residu de greixos vegetals que es gestionen com a subproducte en el marc normatiu català.

Les empreses que incorporen aquest subproducte com a matèria primera l'utilitzen com a substitut d'olis naturals (oli de colza i oli de gira-sol) per a la fabricació de productes auxiliars químics a la indústria d'adobament.

Per a més informació sobre aquest cas pràctic poden consultar la presentació adjunta.