mat

químic (74)
plàstic i cautxú (53)
paper i cartró (19)
metall (16)
orgànics animals i vegetals (25)
fusta i biomassa (24)
inorgànics i vidre (11)
tèxtil i pell (21)
Aigües industrials: Salines, de procés, residuals i/o depurades (4)
Fangs EDAR/EDARi (1)
Altres (19)

+Confecció de motxilles utilitzant restes de cinturons

El reciclatge de residus i la seva concepció com a font de recursos està cada vegada més arrelada en la societat i el teixit empresarial. El cas que presentem consisteix en una prova realitzada entre dues empreses, Bymyeco i Elastic Berger.

Bymyeco, empresa especialitzada en el desenvolupament de projectes de tipus socioambiental que es dedica, entre d'altres, al disseny i venda de productes elaborats amb materials reciclats, confeccionats per fundacions socials, ha dut a terme diversos projectes en què els residus, en la majoria dels casos tèxtils, han representat una font important de recursos per a l'elaboració de nous productes.

Actualment estan immersos en un projecte d'elaboració de motxilles amb materials reciclats, i han trobat suport en l'empresa Elastic Berger, a través de la plataforma residuorecurso.com, per dur a terme una prova pilot.  Elastic Berger, dedicada a la fabricació de cintes, 100% polièster, per a cinturons de seguretat d'automòbils, els ha proporcionat petites quantitats de restes de cinturons perquè puguin ser emprats com a nanses en les motxilles.

Aquesta prova, no deixa de ser un dels molts casos que demostren l'important paper de la gestió dels residus en el marc de l'economia circular, contribuint a l'ús eficient dels recursos.